Üniversitelerin kuruluş gayeleri eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olarak üç kısımda özetlenebilir. Üniversiteler sivil toplumun gücüne inanan ve bu gücü gelişmenin en önemli dinamiği olarak gören kurumların başında gelmektedir. Bu bilinçle hareket eden Gümüşhane Üniversitesi her yıl çok sayıda sosyal sorumluluk projesini başarıyla yürütmektedir. Yine bu bağlamda tüm dünya ile birlikte memleketimiz ve bölgemizin de içinden geçtiği pandemi şartları içinde toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlama maksadıyla Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK’in talimat ve destekleriyle İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürlüğümüz personeli tarafından organize edilip yürütülen “Ramazan Dayanışması” sosyal sorumluluk proje kampanyası başarıyla tamamlanmıştır.

İyi yaşam koşullarına sahip, geleceğe umutla bakabilecek toplum bireylerinin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı kendine görev edinen İrfan Can Köse MYO öncülüğünde Köse ilçemizde gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak ve onlara ulaşmak adına titizlikle çalışan proje grubundaki personelimiz, yardımseverlerin katkılarıyla temin edilen yardım kolilerini gerçek sahiplerine ulaştırmış ve üniversite toplum işbirliği ve dayanışmasının en güzel örneklerinden birine imza atmıştır. Yürütülen bu sosyal sorumluluk projesi üç etapta gerçekleştirilmiş olup, proje kapsamında ilk etapta 37, ikinci etapta 38, üçüncü etapta 11 ve toplamda ise 86 Ramazan kolisi ihtiyaç sahiplerine itina ile ulaştırılmıştır.

Proje ekibimizde yer alan başta öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Fatih MERT, Öğr. Gör. Şafak SÖNMEZ SOYDAŞ, Öğr. Gör. Asiye KÜÇÜKOSMAN, Öğr. Gör. Tuncay ÇELİK, Öğr. Gör. Orhan ÇAVDAR, Öğr. Gör. Uğur DEMİREL ve Öğr. Gör. Okan KEKÜL olmak üzere destekleriyle bizi yalnız bırakmayan Köse İlçe Belediye Başkanı Sayın Turgay KESLER’e, Rektör Danışmanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa AYYILDIZ’a, LUTON Türk Eğitim ve Kültür Merkezi’ne ve hayırseverlere şükranlarımızı bir borç biliyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Doç. Dr. Ahmet Mutlu AKYÜZ

İrfan Can Köse MYO Müdürü